VEELGESTELDE VRAGEN

Veelgestelde Vragen / FAQ

Praktisch

De trainingen vinden plaats in de fitnessruimte van Gymnasion in Joure. 

Youm’s kan je helpen om (weer) gemotiveerd te worden en te blijven op het gebied van sport, bewegen en een gezonde leefstijl, zowel fysiek als mentaal. 

Blessures, afvallen, chemo traject, zwangerschap, zelfvertrouwen, meer spierkracht, fitter, sterker en energieker worden. 

Het is belangrijk om te bewegen, je goed te voelen en genoeg energie te hebben voor je gezin, je werk, je hobby’s en al wat je nog meer wilt en moet doen. 

 

Wil je meer privacy? Dan kunnen we ook trainen in een andere zaal.

In overleg kan de training ook buiten gegeven worden of bij jou thuis (meerprijs) 

Heb je niet eerder gesport en geen ‘officiële’ sportkleding? Geen enkel probleem, je hoeft hier niet voor te gaan winkelen.

Neem een joggingbroek of een ander soepel vallende broek mee, een t-shirt of hemd wat lekker zit en waar je goed in kan bewegen en neem sportschoenen of gympies mee. 

Het is fijn om ook een flesje water mee te nemen. 

Personal training bij Youm’s kun je volgen op de volgende dagen

Maandag : tussen 8:45 en 21:00
Dinsdag : tussen 8:45 en 13:30
Woensdag : tussen 8:45 en 13:30
Donderdag : tussen 8:00 en 17:00
Vrijdag : tussen 8:00 en 13:00 

Omdat je ook een abonnement bij Gymnasion hebt afgesloten, kun je daar de hele week terecht. Kijk op de website van Gymansion voor de actuele tijden. 

Je hebt of neemt een abonnement bij Gymnasion, afgestemd op de frequentie van jouw sporten. 

Los daarvan betaal je de personal training aan Youm’s

Je kan met je abonnement van Gymnasion ook gebruik maken van de fitnessruimte, de sauna, het zwembad, groepslessen, voedingsbegeleiding, milon circle, de squashbanen en na afloop is er altijd gratis koffie en thee (afhankelijk van je abonnement). Zo kun je de ene dag personal trainen en een andere dag bijvoorbeeld gaan zwemmen

Tijdens een intakegesprek gaan we het hebben over jouw sport ervaring, over eventuele klachten, over je doel; wil je bv. afvallen, fitter worden, werken aan je onzekerheid en noem maar op. 

Ook leer jij hiermee Youm’s (Franck) kennen. Het is belangrijk om een vertrouwd gevoel te hebben als je samen gaat sporten. 

Training

De trainingen bestaan uit sessies van 30 minuten of 60 minuten, afhankelijk van je doelen en je beschikbaarheid

Het is belangrijk om tenminste twee keer in de week te sporten (afhankelijk van je doelen) Mocht het jou niet lukken om zo vaak naar de sportschool te gaan, kun je een op maat gemaakt schema krijgen, zodat jij thuis kan sporten.

Een training wordt altijd afgestemd op jouw beschikbaarheid. 

Natuurlijk, samen sporten is leuk en het is voordeliger dan een 1 op 1 begeleiding. Kijk op de tarievenpagina naar de mogelijkheden. 

Je betaalt per persoon hetzelfde als bij een 1 op 1 begeleiding, alleen je bent dubbel zo lang aan het trainen. 

De ene keer krijgen jullie tegelijk uitleg en doe je precies dezelfde oefening en een andere keer zal de oefening worden aangepast aan wat eenieder kan. Samen trainen en toch op maat met persoonlijke begeleiding. 

Het meest belangrijk is dat je altijd op je eigen energieniveau wordt getraind.
Youm’s luistert naar jou en naar wat je lichaam laat zien.
Youm’s gelooft dat een mens altijd kan veranderen.
Youm’s kan je helpen om nét dat stukje motivatie te vinden om door te gaan.
Youm’s combineert een serieuze training met een stukje humor waar het nodig is, wat soms net kan helpen.

Youm’s heeft met de tijd en ervaring een manier van trainen ontwikkeld waarbij hij door voortdurend het lichaam te monitoren, iedere les opnieuw kan afstemmen wat het beste is voor jou. 

Bij Youm’s wordt er geen standaard lijst van oefeningen afgewerkt, maar echt wat bij jou past en wat jij op dat moment nodig hebt. Heb je last van je knieën? dan zal daar de focus op liggen, heb je last van je rug? dan worden de oefeningen daarop aangepast.  

Nee hoor. Al ben je nog nooit naar de sportschool geweest. Stap voor stap begeleidt Youm’s jou bij alle oefeningen en apparaten. 

Medisch

Dat is zeker mogelijk. Youm’s biedt ook medische sport aan. Geschikt voor mensen met lichamelijke klachten zoals knieblessures, schouder- en nekklachten, rugklachten, enkel, heupen en meer.

Mocht je al bij een fysiotherapeut of arts onder behandeling zijn, stemmen we hierop de training af, zodat we de meest ideale manier vinden om te werken aan jouw herstel. 

Sporten tijdens de zwangerschap is heel belangrijk. Het helpt lichamelijke klachten te voorkomen of te verlichten; zoals rugklachten, bekkenbodemspieren, en ook voor een snelle herstel na de bevalling.

Sporten tijdens een chemo traject is belangrijk, dit helpt bij een betere aanmaak van nieuwe cellen en om de afvalstoffen af te voeren.

Het is belangrijk om de trainingen goed af te stemmen qua dag, tijd en trainingsintensiteit. We luisteren naar jouw lichaam. 

Als je medische klachten zoals rugklachten hebt, kun je zeker bij Youm’s terecht. Youm’s werkt samen met jou aan je houding en je herstel en zal tijdens de oefeningen nauwkeurig jouw lichaam in de gaten houden en hierop de intensiteit afstemmen. Eventueel in samenwerking met je eigen fysiotherapeut of arts. 

Ook bij overgewicht kan Youm’s je helpen. De eerste stap heb je al gezet en hiermee de grootste hobbel al overwonnen, namelijk dat je deze website bezoekt en deze vraag leest! 

Bij Gymnasion komen heel veel verschillende mensen; dik en dun, oud en jong, sommige met een fitnessbody en lenig, anderen komen met pijn, met mentale problemen en zoeken naar kracht, of hebben overgewicht en willen het roer omgooien.  

Samen met Franck ga je kijken wat voor jou haalbaar is. Hij kan je helpen om net dat beetje motivatie te vinden als het je alleen niet lukt. En als je een afspraak hebt gemaakt, dan moet je wel… 

Ieder traint op zijn eigen niveau en iedereen laat elkaar in zijn waarde. Wat mag je trots zijn op jezelf als je weer naar een training bent geweest. 

Financieel

Je sluit een abonnement af bij Gymnasion voor toegang tot de sportzaal, zwembad, squash banen en deelname aan groeplessen, voedingsbegeleiding, sauna, milon circle (afhankelijk van je abonnement) 

Gymnasion heeft verschillende abonnementen en tarieven. Kijk voor de actuele prijs op de site van gymnasion 

Daarnaast krijg je een factuur van Youm’s voor de personal training

De bedragen op de website zijn incl. btw. De factuur die je ontvangt van Youm’s heeft als omschrijving personal training en coaching. Als je een bedrijf hebt of ZZP-er bent kun je de coaching / training in sommige gevallen van de belasting aftrekken.

Dit is veelal een ‘grijs gebied’. Overleg altijd eerst met je boekhouder/accountant voordat je dit zakelijk boekt. 

Sowieso is het altijd een zeer goede investering om tijd te besteden aan je mentale en fysieke gezondheid. 

 

Het is niet mogelijk om de 6 of 12 lessen in termijnen te betalen. 

Je kan wel een abonnement (minimaal 6 maanden training) nemen, dan betaal je per maand

Als je met vakantie gaat, of je kan om een andere reden niet, dan vragen we je dit uiterlijk een week van tevoren door te geven. Dan kunnen we een ander lesmoment inplannen of een training overslaan. 

Zeg je bv op de dag zelf af, dan telt het wel als trainingssessie.